Witte wijn

Op zoek naar een oude witte wijn of juist een jonge witte wijn? Dan bent u bij kelderwijnen.nl op het juiste adres.

Via de rode zoekbalk kunt u elk gewenst jaargang in tikken. Bent u op zoek naar een wijn uit bijvoorbeeld 1951? Voer 1951 in de rode zoekbalk, vervolgens enter. U komt nu in een overzicht uit van de wijnen uit 1951 die ook op voorraad zijn.

Het geven van een oude wijn uit een geboortejaar of huwelijksjaar is een bijzonder cadeau. Daar is over nagedacht. Mensen zullen het met groot enthousiasme ontvangen. Kortom, een onvergetelijk cadeau.

Ik begrijp dat u denkt: “Is de wijn nog drinkbaar”?

Dat blijft lastig. Oude wijnen kunnen zeker op dronk zijn. Maar hangt wel af van een aantal factoren.

* Hoe is de wijn bewaard gebleven?
* Oogstjaar (was het een goed of juist geen goed wijnjaar)
* Heeft het een kwalificatie ( DOCG of GCC)

Het blijft een gok. Maar de kwaliteitswijnen met DOCG of GCC achter de naam hebben de grootste kans om op dronk te zijn.

Stelselmatig lopen de juiste wijnen terug rond de 20 jaar. Ook goed om te weten , dat een witte wijn lang niet zolang op dronk is als een rode wijn. Rode wijnen bevatten meer tannines en zuren, waardoor de wijn veel langer op dronk is.

Het ontkurken van een oude fles wijn vergt ook enige inspanning. De kurk is poreus en brokkelt snel af. Daarom is het van essentieel belang dat u de juiste kurkentrekker gebruikt. Gebruik een kurkentrekker met hefboom. Deze vind u onder het kopje “accessoires”. De standaard kurkentrekker die in vele keukens zullen liggen zijn absoluut niet goed voor de oude kurk. Deze draait het gegarandeerd kapot.

De fles wijn bij voorkeur bewaren in een wijnkelder of klimaatkast. NIET in de koelkast. Bewaar de fles op een donkere plek. (liggend bewaren).

Laat de wijn een aantal dagen voor gebruik rechtop staan. zo kan het bezinksel zakken.

Resultaat 1–9 van de 305 resultaten wordt getoond