Rode wijn

Op zoek naar een oude rode wijn of juist een jonge rode wijn? Dan bent u bij kelderwijnen.nl op het juiste adres.

Via de rode zoekbalk kunt u elk gewenst jaargang in tikken. Bent u op zoek naar een wijn uit bijvoorbeeld 1951? Voer 1951 in de rode zoekbalk, vervolgens enter. U komt nu in een overzicht uit van de wijnen uit 1951 die ook op voorraad zijn.

Het geven van een oude wijn uit een geboortejaar of huwelijksjaar is een bijzonder cadeau. Daar is over nagedacht. Mensen zullen het met groot enthousiasme ontvangen. Kortom, een onvergetelijk cadeau.

Ik begrijp dat u denkt: “Is de wijn nog drinkbaar”?

Dat blijft lastig. Oude wijnen kunnen zeker op dronk zijn. Maar hangt wel af van een aantal factoren.

* Hoe is de wijn bewaard gebleven?
* Oogstjaar (was het een goed of juist geen goed wijnjaar)
* Heeft het een kwalificatie ( DOCG of GCC)

Het blijft een gok. Maar de kwaliteitswijnen met DOCG of GCC achter de naam hebben de grootste kans om op dronk te zijn.

Stelselmatig lopen de juiste wijnen terug rond de 20 jaar.

Het ontkurken van een oude fles wijn vergt ook enige inspanning. De kurk is poreus en brokkelt snel af. Daarom is het van essentieel belang dat u de juiste kurkentrekker gebruikt. Gebruik een kurkentrekker met hefboom. Deze vind u onder het kopje “accessoires”. De standaard kurkentrekker die in vele keukens zullen liggen zijn absoluut niet goed voor de oude kurk. Deze draait het gegarandeerd kapot.

De fles wijn bij voorkeur bewaren in een wijnkelder of klimaatkast. NIET in de koelkast. Bewaar de fles op een donkere plek. (liggend bewaren).

Laat de wijn een aantal dagen voor gebruik rechtop staan. zo kan het bezinksel zakken.

Resultaat 1–9 van de 2461 resultaten wordt getoond

De waardering van kelderwijnen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 365 reviews.

Aanbieding

Bij besteding van minimaal 70 euro hebben we een leuke aanbieding voor u. Klik op onderstaande aanbieding, voeg deze toe aan uw bestelling en gebruik de bijbehorende kortingscode.Wijnkist voor 1 fles wijn
Kortingscode: gratiswijnkist

You have Successfully Subscribed!